Новини

Всеукраїнський методологічний семінар для молодих учених

17 квітня 2019 року в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання було проведено друге засідання Всеукраїнського методологічного семінару для молодих учених «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті та наукових дослідженнях».

17 Квітня 2019


Загальні збори НАПН України

5 квітня 2019 р. відбулися загальні збори Національної академії педагогічних наук України. Президент Академії Василь Кремень вручив дипломи переможцям щорічного академічного конкурсу на кращу наукову роботу. У номінації «краща монографія» конкурсу однією з кращих стала робота колективу авторів Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України: монографія «Формування інформаційно-освітнього середовища навчання старшокласників на основі технологій електронних соціальних мереж». Вітаємо наших колег. 


5 Квітня 2019


Cемінар «Інформаційно-цифровий освітній простір України: трансформаційні процеси і перспективи розвитку»

4 квітня 2019 року відбувся Методологічний семінар «Інформаційно-цифровий освітній простір України: трансформаційні процеси і перспективи розвитку». Організатори семінару: Національна академія педагогічних наук України, Відділення загальної середньої освіти, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.


4 Квітня 2019


2-й міжнародний семінар Доповнена реальність в освіті

22 березня 2019 року відбувся 2-гий міжнародний семінар «Доповнена реальність в освіті»


22 Березня 2019


Золота відзнака Х Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти»

14-16 березня Інститут взяв участь у Х Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти». В конкурсі наукових розробок у рамках виставки за номінацією «STEM-навчання як освітній ресурс ХХІ століття» отримали Золоту медаль. Високу оцінку експертів отримав навчально-методичний посібник «Впровадження STEM-STEAM-STREAM-освіти в рамках дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі» (авт.: Гриб’юк Олена Олександрівна, провідний науковий співробітник відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України, кандидат педагогічних наук, Лукавий Петро Миколайович, вчитель фізики та інформатики навчально-виховного комплексу № 9 Луцької міської ради та Куліш Наталя Юріївна, вчитель фізики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Краматорської міської ради Донецької області)


16 Березня 2019


Золота команда «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences»

15 березня 2019 року відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу» в рамках Десятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» та Дев’ятої міжнародної виставки освіти за кордоном «World Edu» на базі Київського Палацу дітей та юнацтва (ЮН-ПРЕС – Медіа-зал).

У рамках роботи конференції відбулося офіційне нагородження переможців природничо-математичного конкурсу «Clever: School of Natural and Mathematical Sciences».


15 Березня 2019


Всеукраїнська конференція «Проблеми та перспективи розвитку навчального середовища початкової школи на засадах технології Smart Kids»

14 березня в рамках Х Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» було проведено Всеукраїнську конференцію за проектом "Технологія навчання учнів початкової школи SmartKids" (звіт за І етап). У заході взяли участь понад 150 вчителів початкових класів з усіх куточків України.


14 Березня 2019


Всеукраїнський науково-практичний семінар "Цифрова компетентність сучасного вчителя нової української школи"

12 березня 2019 р. в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар "Цифрова компетентність сучасного вчителя нової української школи" для вчителів, керівників шкіл, методистів, спеціалістів системи ППО, аспірантів, науковців та науково-педагогічних працівників. 


12 Березня 2019


Звітна наукова конференція

20 лютого 2019 року в Інституті інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України відбулася Звітна наукова конференція присвячена 20-ти річчю інституту.


20 Лютого 2019


Проект RI-LINKS2UA: Розвиток досліджень і інновацій в Україні

12-14 лютого 2019 року у Києві відбулася інформаційно-консультаційна сесія з різних тематичних і крос-тематичних питань поточних та майбутніх конкурсів програми ЄС «Горизонт 2020» на 2018-2020 роки. Представники Інституту інформаційних технологій і засобів навчання взяли участь у роботі сесії.


14 Лютого 2019


Новини 321 — 330 з 618
Початок | Поперед. | 31 32 33 34 35 | Наст. | Кінець

Анонси та оголошення

Пропозиції до освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії

Всі зацікавлені особи мають можливість надати свої пропозиції та рекомендації до проекту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті" (спеціальність "011 Освітні, педагогічні науки") в Інституті цифровізації освіті НАПН України, з метою її вдосконалення.


3rd Workshop on Digital Transformation of Education (ICTERI 2024)

Інститут цифровізації освіти запрошує до участі у третьому англомовному воркшопі з ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ (DigiTransfEd 2024). Семінар рецензований, проводиться у гібридному форматі 23.09.2024 в рамках ICTERI 2024. Дедлайн подання робіт 29.07.2024.

Матеріали найкращих доповідей минулорічного DigiTransfEd 2023 проіндексовано у Scopus: https://ceur-ws.org/Vol-3553


IX МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «НАВЧАННЯ ВПРОДОВЖ ЖИТТЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ: ОСОБИСТІСНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД (3L-PERSON-2024)

IX Міжнародний семінар «Навчання впродовж життя з використанням ІКТ: особистісно-орієнтований підхід (3L-Person)» з серії семінарів, що продовжує теми, започатковані у 2016 році та пропонує такі підтемами, що відповідають новим викликам у сфері освіти (наприклад, «Синтетичне навчальне середовище: AR/VR/MR, AI в освіті тощо»). Головною ідеєю серії є створення-розробка-впровадження ІКТ на етапах Академічна → Освіта/Навчання → Промисловість. Швидкий перехід світу на дистанційну форму освіти та роботи призвів до появи гібридної робочої сили та потреб подальшої людино-системної інтеграції (HSI), де під «Системою» мається на увазі, перш за все, система освіти. НSI в освіті розглядається як взаємна адаптація людини та ІКТ до К16 + перекваліфікації протягом усього активного життя людини. 


Конкурси від Національного фонду досліджень України

У грудні 2023 року рішенням наукової ради НФДУ затверджено умови конкурсів: «Дослідницькі інфраструктури для проведення передових наукових досліджень», «Наука для зміцнення обороноздатності України», «Передова наука в Україні».

Розпочинається відбір проектів для надання грантової підтримки для проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень із забезпечення розвитку національного дослідницького простору та його інтеграції до світового дослідницького простору.